Activiteiten

Voor concerten en andere activiteiten van ESMG Quadrivium verwijzen wij u graag naar de website: https://www.esmgquadrivium.nl.

Uitnodiging Veiling Quadrivium

Zoals velen weten bestaat Quadrivium inmiddels al meer dan 56 jaar. In deze tijd zijn er enorm veel gave projecten en concerten uitgevoerd. Veel van deze projecten en concerten zijn op papier vereeuwigd in de vele Pressto's en lustrumboeken, en sommigen zijn zelfs op cd uitgebracht!

Een tijdje geleden heeft het bestuur de opslag eens bekeken en het blijkt dat er nog heel veel van deze spullen bewaard zijn gebleven. Om deze reden organiseren wij samen met Quadrivium een veiling. Grijp deze kans om een cd te kopen van je favoriete concert, of om je verweerde favoriete Q-shirt te vervangen met een nieuwe exemplaar! Verder zullen er onder andere Pressto's, Lustrumboeken, een drumstel, en zelfs de Qotsemmer aan bod komen (zie foto).

Veiling op 30 april

Deze veiling zal worden gehouden op vrijdag 30 april 2021 om 19.30 uur. Middels deze link kun je hieraan deelnemen.

sQratch

Op zaterdag 11 januari organiseert ESMG Qaudrivium een sQratch. Oud-leden zijn van harte uitgenodigd om mee te zingen. In één dag het Requiem in C-mineur van Cherubini met koor en orkest repeteren én uitvoeren… Quadrivium houdt van uitdagingen. Zing ook mee! Gegarandeerd kippenvel.

Meer informatie vind je op de website van ESMG Quadrivium.

Oud-leden borrel exQuus en ESMG Quadrivium

Op zaterdag 9 maart organiseert exQuus een borrel voor leden en oud-leden van ESMG Quadrivium. Gewoon gezellig wat drinken en bijkletsen in Hubble, het café bij het nieuwe onderkomen van Quadrivium. Of een hapje eten, want dat kan daar ook. De borrel sluit aan op de repetitiedag voor het afscheidsconcert van Ruud Huijbregts, dus er zijn sowieso al aardig wat oud-leden aanwezig.

Om de hoeveelheid e-mail vanuit exQuus te beperken, versturen we voor deze activiteit geen uitnodiging via e-mail. Zegt het dus vooral voort! Aanmelden is niet nodig.

Afscheidsconcert Ruud Huijbregts

Al ruim 23 jaar is Ruud Huijbregts aan ESMG Quadrivium verbonden als dirigent van het koor Vokollage. Dit heeft hij altijd met veel plezier en passie gedaan. Helaas komt dit jaar aan dit tijdperk een einde. Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom vindt op zaterdag 30 maart 2019 het afscheidsconcert plaats voor Ruud Huijbregts. Oud-leden van ESMG Quadrivium zijn van harte uitgenodigd om mee te komen zingen met dit concert, of natuurlijk om te komen luisteren.

Het concert
Vokollage, uitgebreid met oud-leden, gaat samen met symfonieorkest Ensuite het Messa di Gloria van Giacomo Puccini uitvoeren. Het concert zal 's avonds plaats vinden in de Lidwinakerk in Best (Raadhuisstraat 209). Tegen die tijd kun je via de website van Quadrivium up-to-date informatie over het concert vinden en kaartjes kopen. We hopen je dan te zien!

Zing je mee?
Ben jij zanger? Dan nodigen we je van harte uit om niet alleen te komen luisteren, maar ook mee te zingen. Het is een leuke gelegenheid om met oud-Vokkers en natuurlijk Ruud te zingen en bij te kletsen. Ter voorbereiding op het concert staat een kennismakingsdag gepland op zaterdag 8 december. Ook staan er repetitiedagen op zaterdag 9 februari en zaterdag 9 maart gepland. Daarnaast is er een generale repetitie op woensdagavond 27 maart en natuurlijk het concert op zaterdag 30 maart. Tijdens deze oefenmomenten zullen we samen het Messa di Gloria van Puccini instuderen. Bij het concert kun je de eerste helft in het publiek zitten en genieten van de muziek en zul je na de pauze deelnemen aan het koor om Puccini voor te dragen. ESMG Quadrivium vraagt oud-leden om een deelnemersbijdrage van 15 euro. Hiermee kan een deel van de kosten voor de bladmuziek, directie en organisatie bekostigd worden. Natuurlijk kunnen we na de repetitiemomenten genieten van een drankje in Hubble, de bar in het nieuwe gebouw Luna waar ESMG Quadrivium heen is verhuisd. Ben jij net zo enthousiast als wij? Inschrijven kan via dit formulier!

Borrel, eten en concert voor leden en oud-leden ESMG Quadrivium

Op zaterdag 3 maart organiseerde stichting exQuus samen met ESMG Quadrivium een activiteit voor oud-leden. We kregen een rondleiding door het nieuwe gebouw, hebben gegeten en gedronken in de nieuwe bar en hebben geluisterd naar de resultaten van de ensembledag.

Dit najaar is Quadrivium verhuisd van de Bunker naar het TU/e-terrein. Het nieuwe onderkomen bevindt zich in Luna, het voormalige E-hoog / Potentiaal. Naast de nodige repetitieruimtes is er ook een echte concertzaal en natuurlijk ook een nieuwe bar: Hubble. Het was dan ook hoog tijd om ook als exQuus een kijkje te nemen. Op zaterdag 3 maart organiseerde Quadrivium een ensembledag voor de huidige leden. Zowel bestaande als speciaal samengestelde ensembles werkten de hele dag met professionele begeleiding aan hun repertoire. Wij hebben als exQuus aangesloten bij het diner en geluisterd naar het eindconcert van deze dag. En natuurlijk hebben we ook een rondleiding door het nieuwe pand gekregen.

Nieuwsgierig naar hoe het was? Bekijk hier de foto's.

BunkerBrunch (geweest)

Op 23 april 2016 organiseerde exQuus de BunkerBrunch. Alle leden en oud-leden van Quadrivium waren welkom. De brunch vond plaats in de Bunker (J.F. Kennedylaan 3, Eindhoven).

Het programma zag er als volgt uit:
12:00    Brunch
13:00    Lezing: leren improviseren door Iwan Wopereis, docent Open Universiteit
13:30    Workshop improviseren door Han Bennink (slagwerk), Ernst Glerum (bas) en Wolter Wierbos (trombone)
14:45    Presentatie workshop
15:00    Naar Dream & Dare festival

Aansluitend aan de BunkerBrunch was het Dream & Dare festival waarbij verschillende ondervereningen van Quadrivium hun opwachting maakten. Dit festival ter ere van het 60-jarig bestaan van de TU/e was gratis toegankelijk voor iedereen.

Quadrivium en exQuus lustrumgala (geweest)

Op 28 november 2014 was het zover: de aftrap van het 10e lustrum van ESMG Quadrivium. Dit werd groots gevierd met een lustrumgala en tevens reünie voor leden en oud-leden. Het was een fantastisch feest in het Ketelhuis op Landgoed de Grote Beek in Eindhoven. Voorafgaand aan het gala was er de mogelijkheid om te dineren op locatie.

Carmina Burana (geweest)

Op 16 maart 2013 heeft ESMG Quadrivium de Carmina Burana uitgevoerd in het Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven. Het koor bestond uit een gezellige mengeling van leden en oud-leden van ESMG Quadrivium.

exQuus op de Dommel (geweest)

Op 2 juni 2012 organiseerde Stichting exQuus bij het festival Muziek op de Dommel een High Tea voor oud-leden. In hotel Park Plaza, vlak bij het festivalterrein hebben 20 oud-leden gezellig bijgekletst onder het genot van lekkere hartige en zoete hapjes, en natuurlijk thee. Het was zo gezellig dat de organisatie helemaal vergeten is om foto's te maken.

Reünie ESMG Quadrivium (geweest)

Op 17 april 2010 heeft een reünie plaatsgevonden ter gelegenheid van het negende lustrum van ESMG Quadrivium, georganiseerd door exQuus. Ruim 90 oud-leden en oud-dirigenten waren gekomen voor wat bleek een ouderwets gezellige dag. Op het programma stonden onder andere een mini-sQratch onder leiding van Paul Gieles, en een lezing van Leon van Noorden. Daarna werd er uiteraard gegeten en aan de bar bleef het nog lang gezellig.

Bekijk de foto's van de reünie op Google Picasaweb.

Log in om de presentatie van Lex van der Meer te downloaden, met onder meer een activiteitenoverzicht van Quadrivium van de laatste vijf jaar.

Stichting exQuus | www.exquus.nl |